Werkplek

De werkplek is het speelveld van de werknemer; hier moeten resultaten geboekt worden. Hoe beter de werkplek is aangepast aan de werknemer en zijn werkzaamheden, hoe beter de uiteindelijke prestaties zullen zijn.
Een werkplek welke niet voldoende is afgestemd op de individuele werknemer kan voor lichamelijke problemen gaan zorgen.
Bij een goede werkplek zijn de lichaamshouding en werktechnieken optimaal op de werknemer afgestemd. Elke instelling en elk onderdeel van de werkplek welke niet goed is afgestemd kan voor lichamelijk ongemak zorgen. Het optimaliseren van lichaamshouding en instellingen zal resulteren in een ergonomisch betere uitgangspositie voor gezond werken!

Naast de instellingen van de werkplek is het uiteraard belangrijk om de werknemer uitgebreid te analyseren in het uitvoeren van zijn werkzaamheden, om vervolgens lichaamshouding en werktechnieken te optimaliseren. Eenvoudige tips en kleine aanpassingen leiden vaak tot grote veranderingen met direct merkbaar resultaat!

Gezond werken is een samenspel van goede voorwaarden in combinatie met een goede werkhouding en optimale werktechniek en daar willen wij als Move2be graag bij helpen.

Het doel van een werkplekonderzoek en begeleiding

Doel van werkplekonderzoek en begeleiding is het optimaliseren van zowel de werkplek als de werkhouding en de werktechnieken van de werknemer.
Het is belangrijk dat de werknemer zelf inzicht krijgt in wat hij zelf aan de werkplek kan veranderen om voor zichzelf een zo ideaal en ergonomisch mogelijke werkplek te realiseren.
De werknemer zal na afloop van de werkplekanalyse en begeleiding in staat zijn om adequaat en op een gemakkelijk toepasbare manier overbelasting te voorkomen, zowel op de werkplek als ook in de thuissituatie.

Als lichamelijke klachten en vermoeidheid verminderen, zullen de prestatie, motivatie en het werkplezier verbeteren