Zwangerfit

Fit en gezond tijdens en na de zwangerschap

Lichamelijke activiteit tijdens de zwangerschap heeft een gunstige invloed op het verloop van zwangerschap en bevalling. Wil je tijdens de zwangerschap en na de bevalling graag fit en gezond blijven, dan doe je dit graag onder deskundige begeleiding, dan is ZwangerFit®/Mamafit wat voor jou!

ZwangerFit®/Mamafit

ZwangerFit®/Mamafit is een actieve, eigentijdse cursus voor de zwangere en pas bevallen vrouw met een preventief karakter. De cursus wordt gegeven door Annouk Vos, een speciaal opgeleide fysiotherapeut, die door haar specifieke deskundigheid de actieve vrouw in haar zwangerschap en de periode na de bevalling, zo optimaal mogelijk zal begeleiden.

De zwangerfitlessen bestaan uit wekelijkse actieve lessen van vijf kwartier voor en na de bevalling. Tijdens de lessen wordt er informatie over de bevalling en de zwangerschap gegeven . Na de bevalling is het belangrijk om de conditie en spierkracht op te bouwen om daarna een goede start te maken met je eigen sport, waardoor je de kans op blessures verkleind. De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e week van haar zwangerschap tot aan de bevalling meedoen. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren. Er is ruime aandacht voor een individueel advies. Na de bevalling kan er vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling gestart worden met de training.

Opzet cursus

Iedere vrouw die zich aanmeldt krijgt vooraf een intake. De actieve lessen beginnen met een warming up met veel variatie van oefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op versterking en coördinatie van diverse spieren met speciale aandacht voor bekken en bekkenbodem. Vervolgens is de training gericht op conditieverbetering en opbouw van spierkracht. Er wordt afgesloten met ontspannings- , ademhalingsoefeningen en informatie rondom de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling. Tijdens de lessen is er ook aandacht voor het houdings- en het bewegingsapparaat dit heeft een preventieve invloed op klachten rondom bekken en het bekkenbodemgebied.

De actieve lessen na de bevalling richtten zich met name op opbouw van de conditie en de bekkenbodemfunctie.

Organisatie en kosten

De cursus wordt gegeven bij Move2be waar gebruik gemaakt wordt van moderne fitnessapparatuur, oefenmaterialen en muziek. Tijdens de actieve lessen trainen zwangeren en pas bevallen vrouwen wekelijks naast elkaar.

Trainingstijden:

Donderdag avond : 19:30 - 20:45 uur

Voor meer informatie kun je contact op nemen met Annouk Vos / Move2be is 0528-278111 of via de mail info@move2be.nl

Kijk voor meer informatie ook op de bekkenbodemapp