ZwangerFit®

Fit en gezond tijdens en na de zwangerschap
Lichamelijke activiteit tijdens de zwangerschap heeft een gunstige invloed op het verloop van de zwangerschap en bevalling.  Wil je tijdens en na de zwangerschap graag fit en gezond blijven en doe je dit graag onder deskundige begeleiding, dan is ZwangerFit® wat voor jou!

Zwangerfit®

ZwangerFit® is een actieve, eigentijdse cursus voor de zwangere en pas bevallen vrouw met een preventief karakter. De cursus wordt gegeven door een speciaal opgeleide fysiotherapeut die door haar specifieke deskundigheid de actieve vrouw in haar zwangerschap en de periode erna, zo optimaal mogelijk kan begeleiden.
De zwangere vrouw kan rond de 16e week van haar zwangerschap tot aan de bevalling meedoen. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren. Er is ruime aandacht voor individueel advies. Na de bevalling kan er vanaf 4 tot 6 weken postpartum gestart worden met de training indien er geen klachten ervaren worden.

Opzet cursus

Iedere vrouw die zich aanmeldt krijgt vooraf een intake. De actieve lessen beginnen met een warming-up gericht op conditieverbetering. Daarna wordt er gericht op versterking en coördinatie van diverse spieren met speciale aandacht voor het bekken en bekkenbodem. Daarnaast zal er ook aandacht besteedt worden aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen. De actieve lessen na de bevalling richten zich met name op opbouw van de conditie en de bekkenbodem.
Tijdens de lessen wordt er uitgebreide informatie gegeven omtrent preventie van eventuele klachten in het bekken- en bekkenbodemgebied en in het houdings- en bewegingsapparaat.

Organisatie en kosten

De cursus wordt gegeven bij Move2be waar gebruik gemaakt wordt van moderne fitnessapparatuur, oefenmaterialen en muziek. Tijdens de actieve lessen trainen zwangere en pas bevallen vrouwen wekelijks naast elkaar.

Lestijden

  • 1e groep: donderdagavond                  19:00 – 20:00 uur
  • 2e groep: donderdagavond                  20:15 – 21:15 uur

Voor meer informatie en tarieven kun je contact op nemen met Annouk Vos / Move2be is 0528-278111 of via de mail info@move2be.nl

Kijk voor meer informatie ook op de bekkenbodemapp