Hoofdpijn / Nekschool

Hoofdpijn is een veel voorkomend probleem.

Iedereen weet hoe het voelt en heeft hier in meer of mindere mate weleens mee te maken. Maar stel je eens voor hoe het is om (bijna) dagelijks hoofdpijn te hebben. Dit is niet alleen vervelend, maar heeft invloed op alle facetten van het dagelijks leven. Hoofdpijn kan leiden tot afname van functioneren in het werk, op school en met sporten.
Toch zoeken maar weinig mensen met hoofdpijn (para)medische hulp.

Er is wat aan te doen!

Wetenschappelijk onderzoek beschrijft echter in toenemende mate de positieve effecten van fysiotherapie en manuele therapie op de vermindering van hoofdpijnklachten. Met name wat betreft cervicogene hoofdpijn, spierspanningshoofdpijn en chronisch dagelijkse hoofdpijn . Bij deze vormen van hoofdpijn worden vaak fysieke problemen aan het spier-gewrichtstelsel gevonden, die goed te behandelen zijn met fysiotherapie en manuele therapie.

Hoofdpijn/nekschool; voor wie?

Voor die mensen die door hun hoofdpijnklachten beperkingen ondervinden in hun dagelijks leven op basis van cervicogene (vanuit de nek), spierspannings- of chronische dagelijkse hoofdpijn is er binnen Move2be een hoofdpijn/nekschool ontwikkeld. Doelstelling van dit programma is het verminderen van de beperkingen in het dagelijkse leven.

Inmiddels hebben we ruim twee jaar ervaring met het uitvoeren van dit specifieke bewegingsprogramma. De resultaten hiervan zijn hoopvol voor andere hoofdpijnpatiënten.

Programma inhoud

De hoofdpijn/nekschool is een groepstrainingsprogramma waarin, gedurende 13 weken, 1x per week onder begeleiding van een gespecialiseerd manueel therapeut een actief bewegingsprogramma wordt uitgevoerd. Tijdens de trainingen zal er aandacht worden besteed aan verbetering van kracht en uithoudingsvermogen van de spieren rondom de nek, het schouderblad en de bovenrug. Daarnaast komen stabiliteitstraining van nekregio en romp, houdingstraining en verbetering van het algemeen uithoudingsvermogen (conditie) aan bod.

De hoofdpijn/nekschool wordt begeleid door een gespecialiseerd manueel therapeut.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Move2be 0528-278111. U kunt ook uw vraag stellen via het contactformulier.