Hoofdpijn/Nekschool

Hoofdpijn is een veel voorkomend probleem
  

Iedereen weet hoe het voelt en heeft hier in meer of mindere mate weleens mee te maken. Maar stel je eens voor hoe het is om (bijna) dagelijks hoofdpijn te hebben. Dit is niet alleen vervelend, maar heeft invloed op alle facetten van het dagelijks leven. Hoofdpijn kan leiden tot afname van functioneren in het werk, op school en met sporten. 
Toch zoeken maar weinig mensen met hoofdpijn (para)medische hulp.

Wetenschappelijk onderzoek beschrijft echter in toenemende mate de positieve effecten van fysiotherapie en manuele therapie op de vermindering van hoofdpijnklachten. Met name wat betreft cervicogene hoofdpijn, spierspanningshoofdpijn en chronisch dagelijkse hoofdpijn . Bij deze vormen van hoofdpijn worden vaak fysieke problemen aan het spier-gewrichtstelsel gevonden, die goed te behandelen zijn met fysiotherapie en manuele therapie. 

Hoofdpijn/nekschool; voor wie? 

Voor die mensen die door hun hoofdpijnklachten beperkingen ondervinden in hun dagelijks leven op basis van cervicogene (vanuit de nek), spierspannings- of chronische dagelijkse hoofdpijn is er binnen Move2be een hoofdpijn/nekschool ontwikkeld. Doelstelling van dit programma is het verminderen van de beperkingen in het dagelijkse leven. 

Programma inhoud: 

  • Intake/onderzoek met een vragengesprek en onderzoek waarbij onder andere de spierfunctie en bewegelijkheid van de nek onderzocht worden. Er wordt gekeken of fysiotherapie geschikt zou zijn voor uw type klachten. 
  • Afhankelijk van de bevindingen in het onderzoek wordt een oefenprogramma opgesteld, dit kan de volgende onderdelen bevatten:  
  • Verbeteren van kracht- en uithoudingsvermogen van de spieren van de nek, schouderbladen en boven rug. 
  • Verbeteren van de houding. 
  • Verbeteren van algeheel uithoudingsvermogen (conditie). 

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Move2be 0528-278111. U kunt ook uw vraag stellen via het contactformulier