Metabool syndroom

Steeds meer mensen zijn te zwaar en een combinatie met een verhoogde bloeddruk, een te hoog cholesterol en een gestoorde suikerstofwisseling, komt vaak voor, voornamelijk met het klimmen der jaren.Heeft u een te grote buikomvang in combinatie met twee van deze vier risicofactoren dan spreken we van het metabool syndroom en heeft u een duidelijk verhoogde kans op het krijgen van hart- en vaatziekten.

Gelukkig is er wat aan te doen!

In samenwerking met huisartsen en een diëtiste heeft Move2be een actief lifestyle programmaontwikkeld om u te helpen weer een gezonder leven te leiden. Het belangrijkste doel van dit project is het verkleinen van uw kans op hart- en vaatziekten, zoals hartinfarcten, beroertes en ernstige doorbloedingsstoornissen van de benen. U zult zich fitter en gezonder voelen en meer zin krijgen in bewegen.

Programma inhoud

  • Het programma duurt 3 maanden, waarbij u 2 keer per week samen met de fysiotherapeut een actief bewegingsprogramma gaat volgen.
  • Verder heeft u in deze 3 maanden 4 keer contact met een diëtiste, die u informeert over uw eetgewoontes. Er worden in deze 3 maanden meerdere testen afgenomen om te kijken of u in goede gezondheid verkeert en of uw gezondheid vooruit gegaan is.
  • Een jaar na aanvang van dit traject komt u terug bij uw huisarts en deze beoordeelt of u uw vooruitgang hebt kunnen behouden.

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met Gerben van Doorn (fysiotherapeut en bewegingswetenschapper) of uw vraag stellen via het contactformulier.