Eline StegemanEline Stegeman

Mijn naam is Eline Stegeman, werkzaam bij Move2be als fysio- en manueel therapeut.

In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool Groningen. Na een aantal jaren als fysiotherapeut te hebben gewerkt, ben ik in 2012 gestart met master ' manuele therapie ' om mij verder te specialiseren. Deze opleiding aan de SOMT in Amersfoort heb ik in 2015 afgerond.

Mijn aandachtsgebieden zijn:

Manuele therapie is een methode van onderzoeken en behandelen die zich voornamelijk richt op het functioneren van de wervelkolom en andere gewrichten. In het onderzoek kijken we naar de bewegelijkheid van de gewrichten, of de spieren goed functioneren en u gecontroleerd kunt bewegen. Daarnaast brengen we in kaart of er factoren zijn die het herstel kunnen belemmeren, zoals stress of een verkeerd beeld ten aanzien van de klachten.
De behandeling kan uit verschillende onderdelen bestaan, onder andere het soepeler maken van gewrichten en oefeningen om de spierkracht, stabiliteit, coördinatie of houding te verbeteren.

Tevens begeleid ik de hoofdpijn/nekschool, een trainingsprogramma voor mensen met nek- en hoofdpijnklachten. In dit trainingsprogramma richten we ons op het verbeteren van de functie van de spieren in de nek/boven rug en de algehele conditie. Het doel van dit programma is het verminderen van de beperkingen in het dagelijks leven.

Daarnaast ben ik aangesloten bij ‘ Schoudernetwerk Groot Drenthe ’. Dit is een groep fysiotherapeuten die de kwaliteit van onderzoek/behandeling bij schouderklachten wil optimaliseren.