BikeFit

Om echt te kunnen genieten van een fietsrit of om zo goed mogelijk te presteren is een optimale houding van belang. Dit is te bereiken door middel van een BikeFit, of wel een dynamische fietspositie meting.

Over BikeFit

Tijdens de BikeFit zullen we aan de hand van jouw doelen, voorgeschiedenis en eventuele klachten jouw optimale positie bepalen tussen pedalen, stuur en zadel.

Al fietsend bekijken we de hoeken van de betrokken gewrichten, de houding en beweging op het zadel. Door de lijnen van de heupen, knieën en voeten te analyseren kunnen we de verschillende contactpunten op de fiets bijstellen om op die manier jouw fietspositie te optimaliseren.

 

Tijdens deze 1,5 à 2 uur durende sessie zal er door middel van videoanalyse kritisch gekeken worden naar hoe jij op de fiets zit en aan de hand van jouw feedback worden verbeterd.

 

Naast het afstellen van de zadelstand, de zadelhoogte, de stuurpositie en de schoenplaatjes kunnen we je, desgewenst, van adviezen voorzien om jouw ervaring op de fiets te verbeteren.

U neemt mee:

  • Uw eigen fiets,
  • Fietsschoenen,
  • Wielerbroek en wielershirt

 

Zorg ervoor dat de fiets en schoenen schoon zijn. Eventuele nieuwe schoenplaatjes hoeft u niet te monteren.
Deze kunnen we tijdens de BikeFit op de juiste positie monteren.

Kosten

De kosten van een BikeFit bedragen € 180. Eventuele materiaal kosten zijn niet inbegrepen.

 

Onze fysiotherapeut Harald Guttink is sinds 2016 BikeFit gecertificeerd.

Ben je benieuwd wat Harald voor jou kunnen betekenen, neem dan contact op met Move2be 0528-278111 of mail naar: haraldguttink@move2be.nl