Medical Taping

Het doel van Medical Taping is het bevorderen van het herstel en het verminderen van pijn, zonder het gebruik van medicijnen of chirurgische ingrepen. Deze techniek maakt gebruik van elastische tapes die zorgvuldig worden aangebracht op specifieke spieren en gewrichten, om zo de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam te ondersteunen.

Bij welke klachten wordt Medical Taping toegepast?

Medical Taping heeft niet alleen een stabiliserend effect op gewrichten, het stimuleert tevens de spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. De methode biedt verlichting bij spier- en gewrichtsklachten, lymfoedeem en instabiliteitsproblemen.
Enkele toepassingsgebieden zijn:

 

  • Behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat zoals: rug- en schouderklachten, maar ook enkel- knie- en kuitklachten
  • Behandeling van klachten door overbelasting zoals muisarm, tenniselleboog
  • Houdingscorrectie
  • Vermindering van klachten veroorzaakt door stuwing/oedeem
  • Vermindering van (spannings)hoofdpijn

 

De speciale elastische tape wordt als het ware als “een tweede huid” aangebracht. De tape biedt steun, maar heeft als groot bijkomend voordeel dat ze de bewegingsvrijheid niet belemmert. De gewrichten en spieren blijven mobiel.

Hoe werkt de tape?

De elastische tape zorgt ervoor dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaten, groter wordt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Bovendien wordt door de liftende werking van de tape de druk op de zenuwen minder waardoor de pijn zal verminderen of zelfs zal verdwijnen. Door het continu stimuleren van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam zelf, in combinatie met het meerdere dagen kunnen dragen van de tape, zorgt de tape voor een unieke “24-uurs per dag” behandeling.

Bekijk alle behandelmethodes van Move2be

De meest gebruikte middelen zijn Dry Needling en Medical Taping. Verder wordt er voor het bepalen van een diagnose mede gebruik gemaakt van een echo apparaat. Alle onderzoeks- en behandelmiddelen/technieken worden door het team van specialisten up to date gehouden door interne en externe scholingen.