Mont Ventoux: ‘Groot Verzet Tegen Kanker’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Groot Verzet Tegen Kanker

De strijd tegen kanker en de gevolgen daarvan die kankerpatiënten en hun naasten voeren, is immens groot. De genadeloze klim naar de kale top van de Mont Ventoux in Frankrijk staat symbool voor die dagelijkse strijd. Trots zijn wij op de 29 fietsers en wandelaars die dit jaar de uitdaging aangaan op 7 en 8 september tijdens het ‘Groot Verzet Tegen Kanker’.

 

Het team ‘Stappen en Trappen tegen kanker’ dat namens het Toon Hermans Huis Drenthe (THHD) omhoog gaat, laat zich individueel sponsoren. Het is geweldig dat er al een bedrag van ruim €22.000,- gesponsord is door familie, collega’s, vrienden, kennissen etc. van de teamleden. Maar het is bij lange na niet genoeg, er is veel geld nodig in de strijd tegen kanker. De helft van de sponsorbijdragen gaat naar het KWF voor onderzoek en 50 procent gaat naar het THHD, het centrum voor leven met en na kanker in Hoogeveen.

 

Nog steeds krijgt 1 op de 3 Nederlanders te maken met kanker. Naast de medische behandeling van kanker is het van belang dat er zorg en aandacht is voor de psychosociale aspecten. In het THHD, het centrum voor leven met en na kanker wordt die informele zorg geboden aan mensen die kanker hebben (gehad), naasten en nabestaanden. Er is lotgenotencontact zowel individueel als in een groep. Er zijn lezingen, themabijeenkomsten en (creatieve) workshops. Door samen creatief bezig te zijn, komen de gesprekken vanzelf. Ieder kan zijn of haar verhaal doen, er is alle tijd om te luisteren. Het omgaan met kanker hoef je niet alleen te doen.

 

Samen met de Wielersport Vereniging de Peddelaars en de fysiotherapie praktijk Move2Be, beiden in Hoogeveen is er getraind om die legendarische berg op te kunnen gaan. Het is een gezamenlijke expeditie geworden van fietsers en wandelaars die op weg gaan naar een onvergetelijke ervaring voor het leven.

 

Wij wensen hen heel veel succes op 7 en 8 september.