Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode van een gespecialiseerd fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden met een naald verhardingen in spieren, triggerpoints, aangeprikt. Hierdoor raken de spieren snel en langdurig ontspannen. Dry Needling wordt toegepast bij klachten vanuit spieren; denk hierbij aan nekpijn, hoofdpijn, schouderklachten, tenniselleboog, rugklachten, Ischias, been- /kuitklachten, etc.

Hoe voelt Dry Needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je gemakkelijker bewegen.

Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid/stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een pijnlijke plek in een spier, die naast een lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand kan veroorzaken. Dat is de reden dat je de pijn op een andere plaats voelt dan waar de fysiotherapeut de oorzaak van deze pijn vaststelt.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn/stijfheid lokaal in een spier; pijn ‘op afstand’
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
  • Pijn ontwijkend gedrag; je gaat ‘anders’ bewegen
  • Koude, warmte, rillingen, hoofdpijn, duizeligheid e.a.

Waar richt de behandeling zich op?

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen in arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom. Na de behandeling krijg je oefeningen mee voor thuis om de verbeterde bewegelijkheid die is ontstaan te handhaven.

Bekijk alle behandelmethodes van Move2be

Bij Move2be bieden wij uitgebreide behandelmogelijkheden voor vrijwel alle klachten met betrekking tot het houding- en bewegingsapparaat. Onze gespecialiseerde professionals staan klaar om diagnoses te stellen en passend advies en/of behandelingen te bieden voor specifieke lichaamsgebieden. De samenwerking tussen onze diverse specialisaties versterkt onze aanpak, waardoor wij in staat zijn om nog betere zorg te leveren. Of het nu gaat om rugklachten, gewrichtsproblemen, of andere kwesties met uw bewegingsapparaat, bij Move2be bent u in goede handen.