Knie revalidatie

Knierevalidatie is de behandeling van klachten en blessures aan het kniegewricht. Hierbij is de aanpak meestal actief en wordt er individueel of in groepsverband getraind om deze klachten op te lossen.

Rekening houdend met uw specifieke belastbaarheid wordt er getraind om de knie in het algemeen dagelijks functioneren en in sport- en ontspanningssituaties zo optimaal mogelijk te kunnen belasten.
Binnen de revalidatie staan kracht, coördinatie, actieve stabiliteit en uithoudingsvermogen centraal.

Welke expertise is er binnen Move2be

Binnen ons centrum is de nodige expertise aanwezig op het gebied van knieproblematiek en knierevalidatie. Jarenlange ervaring vanuit o.a. sportcentrum Papendal, begeleiding in sportmedische training en regelmatige bijscholing zorgen ervoor dat er de nodige specialistische kennis aanwezig is.

Voor wie

Knierevalidatie is de aangewezen behandelvorm na een operatie aan het kniegewricht en bij overbelasting of sportletsels aan de knie.

Biodex

Met behulp van geavanceerde BIODEX-apparatuur kunnen we objectieve krachtmetingen doen en trainen met feedback. Op de computer worden resultaten direct zichtbaar gemaakt.
Gedurende de revalidatie kan met behulp van deze metingen nauwkeurig de vooruitgang worden vastgelegd en het revalidatieprogramma worden aangepast.

U kunt verder bij ons terecht voor:

  • Consult en advies
  • Uitgebreid onderzoek
  • Isokinetische testen (Biodex)
  • Behandeling en actieve revalidatie