Schouder revalidatie

Schouder revalidatie nodig? Wij bieden deskundige begeleiding en zorg om te helpen bij een effectief en persoonlijk herstel.

Schouder revalidatie

Schouder revalidatie is de behandeling van klachten en blessures aan de schoudergordel of revalidatie na een operatie aan de schouder. De aanpak is meestal actief gericht. Waarbij er rekening wordt gehouden met het specifieke activiteitenniveau. Er wordt getraind om de schouder zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Voor de één is normaal functioneren in het algemeen dagelijks bewegen het einddoel, voor de ander terugkeer in de (top)sport.

Wat zijn schouderklachten

Bij schouderklachten heb je pijn rond het schoudergewricht in rust of bij bewegen van de  bovenarm. Soms straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de nek, de bovenarm, elleboog of vingers. De klachten kunnen dagelijkse bezigheden, werkzaamheden en sportbeoefening belemmeren. Ook ’s nachts kan de pijn heel hinderlijk zijn. Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. De klachten kunnen ontstaan na een val, maar kunnen ook zonder duidelijke oorzaak ontstaan.

 

Wij zijn aangesloten bij het Schoudernetwerk Groot Drenthe. Dit is een groep fysiotherapeuten die de kwaliteit van onderzoek/behandeling bij schouderklachten wil optimaliseren.

Ontdek onze revalidatie programma's

De programma's worden individueel en/of in groepsverband aangeboden. Wel wordt er voor iedereen een passend programma gemaakt zo dat iedereen zijn/haar eigen doelen kan realiseren.