Oncologische fysiotherapie

Ontdek hoe oncologische fysiotherapie een essentiële rol speelt in het bevorderen van herstel en welzijn tijdens en na de medische behandeling.

Meer over oncologische fysiotherapie

In Nederland krijgen jaarlijks meer dan 100.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Inmiddels zijn er gelukkig vele succesvolle behandelmogelijkheden. Helaas krijgen veel mensen te maken met bijwerkingen van de medische behandelingen. Dit kunnen klachten zijn als vermoeidheid, conditie- en krachtsverlies, bewegingsbeperkingen, pijn en stug littekenweefsel

Voor wie

Oncologiefysiotherapie is mogelijk tijdens alle fasen van de ziekte: zowel voor, tijdens als na de medische behandeling. Werken aan conditie en kracht tijdens de medische behandeling, zorgen ervoor dat u de behandeling beter doorstaat en minder last kunt hebben van een aantal bijwerkingen.

 

Ook wanneer genezing niet meer mogelijk is, draagt fysiotherapie eraan bij dat u zich zo goed mogelijk voelt. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt de positieve invloed van bewegen op het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Samenwerking

Wij werken samen met o.a. oncologen, oncologieverpleegkundigen, huisartsen, diëtisten, psychologen, een psychosociaal oncologisch coach en oedeemtherapeuten.

 

Voor oncologiefysiotherapie is het mogelijk om bij u thuis te komen.

 

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tessa Eisen (MSc oncologiefysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut) tessaeisen@move2be.nl

Ontdek al onze specialisaties

Binnen Move2be kunt u terecht voor bijna alle klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Voor elk gebied van het lichaam heeft Move2be specialisten ter beschikking, die de juiste diagnose en advies en/ of behandeling kunnen geven. De samenwerking tussen de specialisaties maakt het nog interessanter en hierdoor kunnen we een nog betere zorg aanbieden.