Claudicatio Intermittens

‘Etalagebenen’ is de volksterm voor symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden, ofwel claudicatio intermittens. Hierbij voeren de slagaderen in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door slagaderverkalking.

Meer over Claudicatio Intermittens

Het programma bij de fysiotherapeut bestaat uit een intake, waar verschillende testen worden gedaan, gevolgd door een behandeling op maat, die voor een groot deel uit looptraining bestaat.

Doel van de training:

  • Loopafstand vergroten
  • Verminderen van de klachten in de benen
  • Leren omgaan met de klachten
  • Conditie verbeteren/ leefstijl verbeteren
  • Weer plezier in bewegen krijgen

 

Wanneer u een verwijzing van een huisarts of medisch specialist heeft, wordt de fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering (let op: het eigen risico wordt daarvoor gebruikt). U heeft dan recht op 37 behandelingen per jaar.

 

Heeft u vragen? mail naar:

 

Stephanie Jonkman: stephaniejonkman@move2be.nl of

Jorien Giethoorn: joriengiethoorn@move2be.nl

Ontdek al onze specialisaties

Binnen Move2be kunt u terecht voor bijna alle klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Voor elk gebied van het lichaam heeft Move2be specialisten ter beschikking, die de juiste diagnose en advies en/ of behandeling kunnen geven. De samenwerking tussen de specialisaties maakt het nog interessanter en hierdoor kunnen we een nog betere zorg aanbieden.