Long revalidatie

Longrevalidatieprogramma's zijn ontworpen om te helpen uw ademhalingscapaciteit te verbeteren, fysieke kracht te herstellen en het algehele welzijn te vergroten.

COPD

Het leven met COPD kan uitdagend zijn, maar het is ons doel om het voor jou aangenamer te maken. Met professionele begeleiding en doelgerichte training streven we ernaar om het dagelijks functioneren te optimaliseren, om meer mogelijkheden en comfort ervaart in het leven ondanks deze aandoening.

 

 

COPD begeleiding

Met de begeleiding bij Move2be train je samen met andere mensen of zelfstandig, twee keer per week onder begeleiding van een fysiotherapeut in de oefenzaal. De trainingen worden per individu aangepast, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan trainen. Naast spierkracht- en conditietraining, besteedt de fysiotherapeut aandacht aan het gebruik van de juiste ademhalings- en hoesttechnieken.

Groepstraining

Twee keer per week vindt er een groepstraining plaats, waarin je samen met andere COPD-cliënten/long patiënten oefeningen doet. Waarin ervaringen kunnen worden uitwisselt met lotgenoten, maar ook gewoon plezier beleven.

 

De fysiotherapeut voert elke drie maanden een test uit om het beloop van uw aandoening in kaart te brengen. Hij communiceert dit naar uw longarts, zodat deze op de hoogte blijft van uw toestand.

Vergoeding

COPD revalidatie wordt vergoed door de basisverzekering. Wel zitten er verschillen in de vergoeding, die zijn namelijk afhankelijk van de ernst van uw aandoening. Mocht u meer willen weten of de trainingen en/of over de vergoeding.

Ontdek onze revalidatie programma's

De programma's worden individueel en/of in groepsverband aangeboden. Wel wordt er voor iedereen een passend programma gemaakt zo dat iedereen zijn/haar eigen doelen kan realiseren.