Geriatriefysiotherapie

Oud worden is mooi, maar oud zijn is niet altijd even gemakkelijk gezien de vaak complexe gezondheidsproblemen die op latere leeftijd op kunnen treden.

Meer over geriatriefysiotherapie

Geriatriefysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Stephanie Jonkman en Jorien Giethoorn, richten zich beide op de zorg van de kwetsbare ouderen, patiënten met een hoge biologische leeftijd en patiënten met meervoudige, complexe gezondheidsproblematiek.

 

Naarmate men ouder wordt ervaren mensen vaak problemen met bewegen  of krijgen ze te maken met chronische aandoeningen waardoor er verlies van zelfstandigheid en mobiliteit optreedt. U kunt hierbij denken aan: Reuma, dementie, beroerte of MS ( multipel sclerose )

Hoe werkt de geriatriefysiotherapeut?

De geriatriefysiotherapeut richt zich tijdens de behandeling niet alleen op de ziekte of aandoening zelf, maar probeert het gehele functioneren in het dagelijks leven zo optimaal mogelijk te laten verlopen.  Daarnaast is advies over preventieve maatregelen en bewustwording van eventuele risico’s die men tegen kan komen van belang. Hierbij kan men denken aan:

 

  • Leren hoe iemand het beste in huis en buitenshuis kan bewegen,
  • Hoe ze gemakkelijk uit een stoel of uit bed op kunnen staan,
  • Valpreventie-training en preventieve beweegprogramma’s voor ouderen.

Samenwerking

Samenwerken met andere disciplines zoals ergotherapeuten, huisartsen, medisch specialisten, diëtisten en psychologen behoort ook tot de taak van de geriatriefysiotherapeut. Tevens is het begeleiden en het geven van advies aan andere gezinsleden, mantelzorgers en verpleging/verzorging ook een belangrijke rol van de geriatriefysiotherapeut.

 

 

Ontdek al onze specialisaties

Binnen Move2be kunt u terecht voor bijna alle klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Voor elk gebied van het lichaam heeft Move2be specialisten ter beschikking, die de juiste diagnose en advies en/ of behandeling kunnen geven. De samenwerking tussen de specialisaties maakt het nog interessanter en hierdoor kunnen we een nog betere zorg aanbieden.