Ziekte van Parkinson

In beweging blijven is belangrijk wanneer u de ziekte van Parkinson of een ander Parkonsonisme heeft. Bewegen gaat vaak moeilijker doordat spieren en gewrichten stijver worden, u last krijgt van tremoren, het moeilijk is te starten of te stoppen met bewegen, u pijn ervaart of angst heeft om te vallen.

Meer over ziekte van Parkinson

Omdat bepaalde dagelijkse activiteiten bemoeilijkt worden door beperkte mobiliteit, kunnen er problemen ontstaan. Dit kan variëren van het uitoefenen van hobby’s, sporten, werkzaamheden, tot zelfs eenvoudige handelingen zoals opstaan uit een stoel, draaien in bed, traplopen, en in- en uitstappen in een auto. Fysiotherapie kan u ondersteunen om uw mobiliteit zo optimaal mogelijk te behouden.

 

  • De behandeling om het dagelijks functioneren te vergemakkelijken kan onder andere bestaan uit:
  • Oefentherapie en training
  • Het aanleren van cueing strategieën
  • Valpreventie
  • Advies en begeleiding met betrekking tot dagelijkse activiteiten, inclusief advies voor familie, mantelzorgers en verzorgers
  • Transfers en hulpmiddelen voor lopen

 

Bovendien bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een groepsles (6 tot 8 personen), speciaal ontworpen voor mensen met neurologische aandoeningen.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie mail naar: stephaniejonkman@move2be.nl

 

Move2be is aangesloten bij Parkinsonnet.

Ontdek al onze specialisaties

Binnen Move2be kunt u terecht voor bijna alle klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Voor elk gebied van het lichaam heeft Move2be specialisten ter beschikking, die de juiste diagnose en advies en/ of behandeling kunnen geven. De samenwerking tussen de specialisaties maakt het nog interessanter en hierdoor kunnen we een nog betere zorg aanbieden.