Reuma

In samenwerking met de reumatoloog en de reumapatiëntenvereniging 'Hoogeveen' heeft Move2be een trainingsprogramma ontwikkeld voor cliënten met reumatische aandoeningen. Dit trainingsprogramma wordt ondersteund door uw zorgverzekering mits u een aanvullende verzekering heeft.

Voor wie

Deelname aan deze groepstraining kan alleen geschieden op verwijzing van uw huisarts of reumatoloog. Het is wenselijk dat u lid bent van de reumapatiënten vereniging.

Programma inhoud

Voor aanvang van het trainingsprogramma wordt een intake uitgevoerd door een fysiotherapeut om uw persoonlijke beginsituatie vast te leggen.
Daarna wordt er 1 maal per week een uur in groepsverband getraind onder begeleiding van een fysiotherapeut. Deze trainingen bestaan uit conditietraining en een algemeen trainingsprogramma waarin grondoefeningen en spierversterkende oefeningen worden gegeven. De intensiteit wordt aangepast aan de actualiteit van de aandoening.

Trainingstijden:

  • Maandag    : 13.00 - 14.00 uur
  • Woensdag : 14:30 - 15:.30 uur
  • Vrijdag     : 13.00 - 14.00 uur

Aanmelden

Cliënten die deel willen nemen aan deze trainingen kunnen zich, met verwijzing van huisarts of reumatoloog, aanmelden via de reumapatiëntenvereniging 'Hoogeveen' (contactpersoon is mw. A. Westerhof) of rechtstreeks bij Move2be 0528-278111.