Schouder revalidatie

Schouderrevalidatie is de behandeling van klachten en blessures aan de schoudergordel of revalidatie na een operatie aan de schouder. De aanpak is meestal actief gericht. Rekening houdend met uw specifieke activiteitenniveau wordt er getraind om uw schouder zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Voor de één is normaal functioneren in het algemeen dagelijks bewegen het einddoel, voor de ander terugkeer in de (top)sport.

Wat zijn schouderklachten

Bij schouderklachten heeft u pijn rond het schoudergewricht in rust of bij bewegen van uw bovenarm. Soms straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de nek, de bovenarm, elleboog of vingers. De klachten kunnen uw dagelijkse bezigheden, werkzaamheden en sportbeoefening belemmeren. Ook 's nachts kan de pijn heel hinderlijk zijn.

Hoe ontstaan schouderklachten

Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Meestal worden de klachten veroorzaakt door overbelasting van uw schouder, maar soms ook door een acuut trauma. Vooral het langdurig herhalen van (ongebruikelijke) bewegingen kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. De precieze oorzaak van de klachten blijft vaak onduidelijk.

Welke expertise is er binnen Move2be

In 2001 heeft Henk Jan Nijenhuis voor het behalen van zijn graad Master in Physiotherapie wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd op het gebied van de schouderproblematiek. Onze praktijk heeft geparticipeerd in dit onderzoek. Mede hierdoor heeft Move2be grote expertise op dit gebied.

U kunt verder bij ons terecht voor:

  • Consult en advies
  • Uitgebreid onderzoek
  • Isokinetische testen (BIODEX)
  • Behandeling en actieve revalidatie