LongFit, online e-learning

LongFit is een nieuwe behandeling die ontwikkeld is door PlusFysioGroep Drenthe. LongFit is een interventie-programma voor mensen met COPD in categorie A en B. Het biedt ondersteuning aan in een fase van COPD waarin men nog weinig beperkingen ervaart.

Wat houdt het programma in

LongFit is een programma van een periode van 2 jaar. In deze periode zal  je als patiënt een online E-Learning volgen waarin verschillende thema’s aan bod komen, zoals:

 

  • Educatie
  • Voeding
  • Bewegen
  • Stoppen met roken
  • Ademhalingsoefeningen
  • Zelfmanagement

 

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een app om leefstijlfactoren te monitoren en is er coaching door een fysiotherapeut, leefstijlcoach en diëtist.

Waarom longFit?

Door op tijd aan de slag te gaan met een aantal leefstijlfactoren kan de progressie van de ziekte worden vertraagd.

Kosten

Als verzekerde van het Zilveren Kruis kunt u geheel kosteloos meedoen. Bent u verzekerd bij het Zilveren kruis dan wordt het LongFit-programma vergoedt vanuit de basisverzekering hierbij wordt wel aanspraak gedaan op uw eigen risico. Deze verzekeraar heeft het gebruik van de app kosteloos beschikbaar gesteld voor 2023 en 2024.

 

Bent u niet verzekerd bij het Zilveren kruis dan bent u ook van harte welkom om deel te nemen aan het LongFit-programma.
Deze wordt dan vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Voor degene die verzekerd zijn bij andere zorgverzekeraars zal er een kleine maandelijkse bijdrage voor de app nodig zijn (€4,99) of kan gebruik worden gemaakt van de gratis versie van de app.

 

Voor vragen over uw zorgverzekering en vergoeding neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Meedoen

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor het E-Learning programma LongFit, stuur dan een email naar: info@move2be.nl (Let op: Instromen kan tot eind 2023)

 

Het LongFit-programma is in samenwerking met het Zilveren kruis. Het programma is nog een pilot. De gegevens de gegevens zullen anoniem gebruikt worden voor onderzoek.

 

Ontdek onze revalidatie programma's

De programma's worden individueel en/of in groepsverband aangeboden. Wel wordt er voor iedereen een passend programma gemaakt zo dat iedereen zijn/haar eigen doelen kan realiseren.